Vedeževalka kot poklic

vedezevalka kot poklicVedeževalka gotovo ni eden izmed poklicev, o katerih bi brali v katalogih za poklicno usmerjanje. To izvira zlasti iz dejstva, da je dobršen del družbe že do vedeževanja kot pojava zadržan. Poklic vedeževalke je tako s strani mnogih nerazumljen oziroma celo nepriznan, kljub temu da po drugi strani množica ljudi nasvet najraje poišče pri vedeževalki in ne pri drugih tipih svetovalcev. Mnogo se jih na vedeževalko ne obrne z neposrednimi vprašanji glede prihodnosti, ampak predvsem z vprašanji o aktualnih odnosih in dogajanju doma ali in v službi.

Poklic vedeževalke tako zdaleč ni le razbiranje prihodnosti in iskanje skritih odgovorov. Vedeževalka mora imeti poleg svojih jasnovidnih sposobnosti tudi izredno dobro razvit socialni čut. Ljudem, ki pri njej poiščejo pomoč, mora v prvi vrsti znati stati ob strani, saj se nanjo obrnejo ravno tisti, ki so v določenem trenutku najbolj ranljivi. Gre torej za poklic, ki ni toliko usmerjen v samo izvajanje postopkov, kot je usmerjen k človeku.

Vedeževalka mora tudi vedeti, kako odgovore posredovati, ne le kako jih najti. Ugotoviti mora, ali je nekdo pripravljen sprejeti neko resnico in če temu ni tako, ga mora na to resnico najprej ustrezno pripraviti. Ljudem, ki jim svetuje, vedeževalka tudi pokaže pot, kako se soočiti z neprijetnimi novicami ter zlasti, kako svoje življenje obrniti na bolje. Pomagati ljudem življenje usmeriti tako, da bodo bolj srečni in zadovoljni, je bistvo poklica vedeževalke.

 

Všečkajte Facebook stran Rubikon vedeževanje in tarot in med prvimi boste izvedeli kdaj je objavljen nov tedenski horoskop ali druge zanimive vedeževalske teme